• Hjem
  • Aktuelt
  • Statens vegvesen starter oppkjøring fra 13. mai
Statens vegvesen starter oppkjøring fra 13. mai

Statens vegvesen starter oppkjøring fra 13. mai

08 mai 2020

Fra mandag 11. mai kan trafikkskolene igjen starte opp driften i alle førerkortklasser. Statens vegvesen meddeler at de vil starte med oppkjøringstimer i alle klassene fra 13. mai.

– Statens vegvesen vil legge ut oppkjøringstimer slik at trafikkskolene kan melde opp elever fra 12. mai. De som er klare for oppkjøring må gi trafikkskolene fullmakt til å melde dem opp, sier Henning Harsem, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i en pressemelding.

 

Forventer stor pågang

Det vil være et stort antall personer som ønsker å ta førerkort, etter at trafikkskolene og oppkjøring har vært stengt i nærmere to måneder. 

– Vi har forberedt oss på å møte etterspørselen med all tilgjengelig kapasitet, men mange må nok vente lenger enn normalt for å få oppkjøringstime i sommer, sier Henning Harsem.

Statens vegvesen skriver i sin pressemelding at de vil prioritere de som har fått kansellert sine oppsatte timer i stengingsperioden.

 

Oppfordring til elevene og trafikkskolene

Statens vegvesen oppfordrer elevene og trafikkskolene til å stille godt forberedt slik at flest mulig består oppkjøringen på første forsøk, slik at ventetiden ikke øker mer.

 

Smittevern er fortsatt viktig

– Det er fortsatt svært viktig at alle bidrar til godt smittevern. Hvis vi får sykdom blant våre sensorer vil det fort skape lenger ventetid fordi mange da vil måtte gå i karantene, sier Harsem.

SVV sier at alle oppkjøringer skal skje i tråd med helsemyndighetenes smittevernregler og at trafikkskolene har fått tilsendt rutiner som skal bidra til at avvikling av oppkjøringstimene skjer på en effektiv og trygg måte. Elever og trafikkskoler må blant annet sørge for at:

  • Alle oppkjøringer skal forhåndsbetales på nett
  • Bilen er rengjort mellom hver bruker av bilen
  • De møter sensor ved bilen uten å håndhilse
  • De ikke kommer til oppkjøring hvis de har feber eller luftveisplager

– Hvis alle følger disse reglene vil vi klare å gjennomføre et stort antall oppkjøringer, og sørge for at vi kommer i normal drift igjen så raskt som mulig, sier Henning Harsem.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger