Stor ATL-seier, fraværsregelen endres

Stor ATL-seier, fraværsregelen endres

18 januar 2019

Obligatorisk trafikkopplæring blir nå gyldig fraværsgrunn i den videregående skolen. Dette kommer frem i den nye regjeringserklæringen.

- For ATL er dette en stor dag. Dette har hele organisasjonen jobbet for å få endret i lang tid, og når den nye regjeringsplattformen nå legger opp til at obligatorisk trafikkopplæring skal bli gyldig fraværsgrunn er det en gledens dag for bransjen, sier direktør Torgeir Abusdal i ATL.

Helt siden den såkalte fraværsregelen ble innført i 2016 har ATL jobbet med å få godkjent obligatorisk trafikkopplæring som gyldig fravær. Nå har arbeidet båret frukter.

- Gjennom utallige debatter i media, møter med politikere både lokalt og på Stortinget er det svært gledelig å se at man i den nye Granavolden-plattformen nå gjør endringer i regelverket slik at obligatorisk trafikkopplæring blir en gyldig fraværsgrunn i videregående skole, sier Abusdal.

Saken fortsetter under bildet

 Polmøte

ATL har hatt flere møter med høytstående politikere hvor fraværsreglene har vært et sentralt tema. Her fra et møte med Helge Orten og Jonny Finstad fra Høyres transport- og kommunikasjonskomite på Stortinget.

 

Mye av problemet med ordningen har vært at mange har måttet flytte kjøretimer til tider på døgnet hvor trafikkbildet ikke representerer det de vil møte den dagen de setter seg bak rattet med førerkortet i lomma.

- Dette har vært et stort problem. For ikke å bryte reglene har elever kjørt obligatorisk opplæring i helger og på tider av døgnet hvor trafikkbildet er mindre komplekst og hvor de trafikale utfordringene er mindre enn hva man møter om man kjører midt på dagen. En konsekvens av det har vært at elevene ikke har vært like godt rustet til å møte trafikale utfordringer som det læreplanen legger opp til, sier Abusdal.

I tillegg har fraværsreglene ført til at man har måttet bryte med læreplanen som legger helt klare føringer på hvordan trafikkopplæring skal foregå.

Denne endringen er svært viktig ut i fra en samlet trafikksikkerhetsvurdering og det er svært gledelig at regjeringen har lagt vekt på våre argumenter og at det har forstått våre argumenter. At man nå i den nye plattformen unntar obligatoriske timer for trafikkopplæring fortjener ros, avslutter en fornøyd ATL-direktør – som håper på at de nye reglene innføres allerede fra neste skoleår.

 

Du finner flere artikler om temaet og møter her:

SE MER

 

IMG 2743

Møte på Stortinget mellom statssekretær Tommy Skjervold (FrP), Hans Andreas Limi (FrP) og ATL. Blant temaene som ble diskutert var fraværsregelen og ventetider ved trafikkstasjonene.

 

IMG 2743

ATLs administrerende direktør Torgeir Abusdal og rådgiver Lena Fossheim har også vært i møte med Roy Steffensen, leder av forsknings- og undervisningskomiteen, samt Morten Stordalen, medlem i Transport- og kommunikasjonskomiteen og leder av FrPs bilpolitiske utvalg. Hovedtemaet for møtet var også her fraværsreglene.

 

image002

I møte med KrF møtte ATL parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan og rådgiver Geir Arne Servan. Tema for møtet var blant annet fraværssaken, reformering av Trafikant- og kjøretøyområdet og ventetider på trafikkstasjonene.

 

image0045

ATLs administrerende direktør Torgeir Abusdal og styremedlem Jannike Bondevik har hatt møte med Stortingsrepresentant Bård Hoksrud og statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementet. Temaet var fraværsreglene i videregående opplæring.

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger