• Hjem
  • Aktuelt
  • Styrets svar på debatten og kritikken som har rast de siste dagene
Styrets svar på debatten og kritikken som har rast de siste dagene

Styrets svar på debatten og kritikken som har rast de siste dagene

Skrevet: tirsdag, 31 mars 2020

Skrevet av: Per Ove Sercan Husevik, styreleder i ATL

 

Kjære kollegaer!

I ly av dagens pressemeldinger fra både ATL og Trafikkforum ser vi at det skapes mye debatt og kritikk i kommentarfeltene her på Facebook. Vi håper dette innlegget kan være med å bidra til å oppklare en del ting som gjelder situasjonen vi alle befinner oss i nå.

Corona-viruset kom som kastet over vår bransje fredag 13.mars, da Helsedirektoratet konkluderte med at vi var for undervisningsinstitusjon å regne. Det ble umiddelbart kaos og unntakstilstand i vår bransje, som i resten av næringslivet som ble påvirket.

Gjennom påfølgende helg og i dagene som har gått, har vi i ATL vært i kontinuerlig dialog om hvordan vi kan hjelpe våre medlemmer på best mulig måte.

Det har vært et stort antall pressekonferanser med regjeringsmedlemmer og informasjonen ut til publikum har vært dynamisk og endret seg hele tiden. Administrasjonen i ATL har vært uslåelig på informasjonsflyt og har holdt alle sine medlemmer oppdatert på nyheter nær sagt til alle døgnets tider.

Det var, og er fortsatt, to frykter som går parallelt i bransjen vår. Den ene er smittefare og den andre er økonomisk overlevelse. ATL tok tidlig grep rundt begge to fryktene. Vi fikk en bekreftelse på at vi var en bransje som skulle permitteres på dagen. Samtidig sier statsminister, Erna Solberg, at det er viktig å holde hjulene i gang der det lar seg gjøre.

Så på den ene siden har vi medlemmer som ønsker å delta på den nasjonale dugnaden med å holde seg hjemme, mens på den andre siden er det medlemmer som ønsker å bidra med trygt arbeid om det lar seg gjøre.

Styreleder i ATL laget spørreundersøkelse som fylkeskoordinatorene fikk i oppgave å distribuere til medlemmene i sine respektive fylker. Undersøkelsen ble laget for at medlemmene sine økonomiske tap skulle være enklere å synliggjøre for myndighetene. Nærmere 60 % av medlemmene valgte å svare på spørsmålene og det setter vi stor pris på. Med dette tallmateriale er det enklere for oss å kommunisere mot myndighetene. Vi er en bransje som omsetter i milliardklassen per år. Dette er det enormt viktig å få frem når det arbeides med tiltakspakker og økonomisk kompensasjon for våre medlemmer.

Når man forholder seg til myndighetene, er det ofte små nøkkelhull som skal forseres for å få innpass for ideer og tanker. Vi valgte derfor å begynne søknadsprosessen med fokus kun på moped/mc, snøscooter og storbil, for i det hele tatt å ha en reell sjanse til å bli hørt. Dette har som sagt vært vårt første steg i arbeidet for å sikre våre medlemmer en økonomisk trygghet med å undervise, dersom det lar seg gjøre uten å bryte smittevernregler og sette seg selv og andre i fare.

Svaret vi fikk kom over en uke etter søknad ble sendt. Samfunnet har endret seg veldig på en uke. For en uke siden var det ikke snakk om tiltakspakker fra Regjeringsnivå. Det var en økonomisk mørkere sky over både ansatte og bedrifter enn det tilsynelatende kan se ut for i dag.

Storbil ble ikke godkjent av den grunn at det er for kort avstand mellom elev og lærer ift. smittevern. Det må vi som bransje respektere. Moped, MC og Snøscooter er fra Helsedirektoratet og Samferdselsdepartementet godkjent med skjerpede krav til smittevern. Det refereres i kommentarfelt at det er tullete og vanskelig å starte opp på klassene det er gitt tillatelse i, da det eks. ikke lar seg gjøre å komme i gang uten teorikurs eller å hjelpe elever som velter på MC. Myndighetene har nok mange områder de skal gi dispensasjon for i disse dager. Det er da rimelig å anta at alle forskrifter og læreplaner ikke alltid blir finlest og at vurderingen for å åpne for noe undervisning kan føles unødvendig. Dette vil vi selvsagt følge opp i takt med myndighetenes iverksatte smittevernstiltak, som vi alle vet kan endre seg fra i dag til i morgen.

ATL mottar daglig en rekke henvendelser av positiv karakter på både telefon og epost. Dette settes det enormt stor pris på. Administrasjonen i ATL fungerer veldig bra og de ansatte gjør en kjempejobb for å hjelpe medlemmene. På Facebook ser vi at diskusjonene rundt vår håndtering av dette er mye negativ. Det blir snakket om at vi ikke har laget konsekvensanalyse og at vi ikke har vært i kontakt med dere medlemmer.

Det er helt klart at vi som forbund også kan trå feil i håndtering av enkelte krisesituasjoner. Det har også Regjeringen erkjent at de enkelte ganger har gjort. Vi har gjort det vi mente var best for våre medlemmer ut ifra situasjonene som har oppstått underveis. Vi klarer dessverre ikke å tekke en hel bransje, men dette er ikke gjort for personlig vinning, for konkurransevridning eller for å sette en hel bransje i livsfare. Dette er noen av argumentene vi har måttet lese den siste tiden. Vi forstår at dere er frustrerte, redde og at dere også ønsker svar. Vi ønsker igjen å påpeke at dette er en ekstraordinær situasjon og samtidig som vi skal gjøre alle til lags, skal vi også være proaktive.

I løpet av denne uken får vi forhåpentligvis flere svar på hvordan krisepakken er tenkt å hjelpe vår bransje. Da får vi kanskje svar på om det lar seg gjøre å drive noe undervisning og allikevel få tilskudd til å overleve.

Vi vet det er mye angst knyttet til situasjonen vi befinner oss i, men vi håper dette innlegget er med å betrygge og at vi kun ønsker å jobbe for de beste løsningene for våre medlemmer. I sammen skal vi komme gjennom denne krisen og fortsette med å tilby verdens beste trafikkopplæring.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger