Tilbake på Stortinget

Tilbake på Stortinget

Skrevet: fredag, 14 desember 2018

Både torsdag og fredag denne uken har ATL hatt viktige møter på Stortinget. I går med KrF og i dag med sentrale samferdselspolitikere i Høyre.

I dag har Torgeir og vår styreleder Per Ove Sercan Husevik hatt møte med Helge Orten og Jonny Finstad fra Høyre som er hhv leder og medlem av transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Dette var et svært interessant og godt møte, som varte over dobbelt så lenge som avtalt. Orten og Finstad var genuint interessert i hva vi hadde på hjertet, og vi har avtalt en felles aktivitet på nyåret.

I begge møtene har ATL overlever detaljert informasjon om en rekke saker som berører bransjen. Vi var også innom Statsbudsjettet, Nasjonal Transportplan og Tiltaksplanen for trafikksikkerhet på vei.

Saken fortsetter under bildet

Torgeir Grøvan LenaFra gårsdagens møte mellom ATL og KrFs parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan.

I går var Adm.dir Torgeir Abusdal og Rådgiver Lena Fossheim i møte med KrF. Vi traff parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan og rådgiver Geir Arne Servan.

Og det var på ingen måte tilfeldig hvem vi avtalte møte med. ATL har lenge hatt avtale om å treffe Grøvan, som er viktig for oss.

Grøvan har meget god kunnskap om trafikksikkerhet og har i mange år hatt en tett relasjon til Trygg Trafikk. Han har tidligere også vært med i samferdselsfraksjonen på Stortinget, men er nå i forsknings og utdanningskomiteen. Han er derfor en god sparringspartner i saker som går på samferdsel og undervisning.

Mest tid brukte vi på: 

  • Vår bekymring og våre krav/forventninger til reformering av Trafikant og kjøretøyområdet
  • Fraværssaken; vi fikk forklart at fraværsreglene bryter Trafikkopplæringsforskriftens bestemmelser og at vi forventer at obligatorisk trafikkopplæring blir ansett som gyldig fravær fra neste skoleår.
  • Uakseptable ventetider på trafikkstasjonene. ATL lanserte flere måter å løse dette på.

Det har blitt en del møter i Stortinget for ATL i løpet av året, og vi er ikke i tvil om at det vil komme bransjen til gode.  Men det er en langsiktig arbeid, som ATL fortsetter med også i 2019.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger