• Hjem
  • Aktuelt
  • Stenger ned trafikkopplæring i flere kommuner og fylker
Stenger ned trafikkopplæring i flere kommuner og fylker

Stenger ned trafikkopplæring i flere kommuner og fylker

16 mars 2021

For å møte den økte Covid-19 smitten i Oslo og i Viken ble det i går innført ekstra strenge smittevernstiltak. Nå følger andre deler av landet etter. For trafikkskolene betyr tiltakene at de må stenge ned kursvirksomheten i klasserom. Enkelte steder innføres det også forbud mot en-til-en tjenester.

Etter at man innførte ekstra strenge tiltak i Oslo og i Viken følger nå flere fylker og kommuner etter. I Bodø stenger man ned alle en-til-en tjenester i tillegg til at man har forbud mot arrangementer. 

For trafikkskolebransjen betyr det følgende:

  • Det er ikke tillatt å arrangere kurs eller andre samlinger i regi av trafikkskolen der det er innført forbud mot arrangementer (se vedlagt dokument fra Helsedirektoratet).
  • En-til-en undervisning i bil (klasse B), i tunge klasser, andre kjøretøyklasser og klassene for moped, lett motorsykkel og motorsykkel, er IKKE OMFATTET med mindre kommunen eller fylket har innført forbud mot en-til-en tjenester. Om det er tilfellet er et ikke mulig å drive praktisk trafikkopplæring i kjøretøy. Da vil også NAF sine øvingsbaner være stengt for skoler som er berørt av nedstengning. Det gjelder også for skoler som er omfattet av forbud, men som har sin lokale bane i en kommune der en-til-en tjenester fortsatt er tillatt. NAF vil varsle skolene når tiltak innføres.
    Dersom det ikke er innført forbud betyr det at praktisk kjøreopplæring kan foregå som vanlig etter smittevernsreglene i Covid-19 forskriftens paragraf 15 og 15a. Dette gjelder også 3.10. Det er likevel krav om bruk av munnbind om man ikke klarer å oppfylle avstandskravet.

ATL har vært i kontakt med helsedepartementet for å få en avklaring rundt kurs og samlinger som gjennomføres hos trafikkskoler. I denne avklaringen defineres kursvirksomhet, Trafikalt grunnkurs og andre kurs trafikkskolene holder, som ARRANGEMENT. Det betyr at trafikkskolene også må avlyse sine kurs.

Her finner dere svaret fra Helsedirektoratet

I forhold til digitale kurs er det ikke tillatt ifølge Trafikkopplæringsforskriften (TROF). For at man skal kunne gjennomføre den type kurs må en forskriftsendring på plass.

Fordi det er store lokale forskjeller i tiltak og i nivå på smittevern, må den enkelte trafikkskole selv sjekke ut hvilke smittevernstiltak som er innført i kommunen skolen er hjemmehørende. Dette finner dere på kommunens og fylkets hjemmeside. 

Igjen; er det innført forbud mot ARRANGEMENT er det ikke mulig å arrangere kurs. Dersom det er forbud mot en-til-en tjenester er det heller ikke anledning til å kjøre med elev i bil eller i annet kjøretøy.

ATL beklager situasjonen vi nå er oppe i. Dette er ikke noe vi ønsker for bransjen, men vi oppfordrer likevel medlemmene til å følge myndighetenes råd og anbefalinger rundt smittevern.

Artikkelen er oppdatert 0600 torsdag 17. mars.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger