Løftebrudd fra myndighetene

Løftebrudd fra myndighetene

20 mars 2020

Tidligere i uken gikk partiene på Stortinget ut og presenterte en krisepakke der permitterte skulle få full lønn i de første tyve dagene av permitteringstiden. I dag ble det klart at pakken skal gjelde fra den 20. mars.

På bakgrunn av et pålagt undervisningsforbud og regjeringens lovnad om å redusere arbeidsgiverperioden fra 15 til to dager, har landets trafikkskoler permittert sine ansatte.

Under Stortinget pressekonferanse mandag 16. mars ble den økonomiske krisepakken lagt frem og tiltakene, som blant annet reduksjon i arbeidsgiverperioden, ble omtalt som «strakstiltak og med umiddelbare iverksettelser».

Nå i dag skriver Regjeringen i en pressemelding at de permitterte sikres 100 prosent lønn inntil 6G fra dag 3 til og med dag 20. De skriver også at airbeidsgiverperioden, dagene de arbeidgiver betaler full lønn til den permitterte, reduseres fra 15 til 2 dager. I meldingen skriver Regjeringen også at begge ordningene gjelde fra 20. mars 2020. Det står ikke noe om tiltakene har tilbakevirkende kraft for de som allerede har permittert ansatte og som dermed loyalt har fulgt opp Regjeringens anbefalinger og pålegg.

– Dette er ikke holdbart. Her holder man arbeidsfolk for narr. ATL oppfatter dette som et slag i ansiktet på de som er berørt av yrkesforbudet. Vi har i dag skrevet brev til myndighetene hvor vi forteller at dette er totalt uakseptabelt, sier Torgeir Abusdal som er direktør i ATL.

ATL krever at reglene må komme til anvendelse for både fremtidige permitteringer og for de som permitterte sine ansatte i tråd med myndighetenes lovnader 13. mars.

For oss fremstår dette som et alvorlig tillitsbrudd, og vi anser det som nødvendig at det gis kompenserende tiltak for bransjen vår, dersom vedtak om reduksjon av arbeidsgiverperioden ikke kan gis tilbakevirkende kraft.

– Dette er en sak vi ikke kan la ligge, sier Abusdal.

Han sier at dette ikke bare gjelder trafikkskoler, men at også mange andre grupper rammes dersom reglene ikke får tilbakevirkende kraft.

– Dette vil føre til et ramaskrik, og det er fullt forståelig dersom det skjer. Når man følger påleggene som gis i disse vanskelige tidene må også regjering, storting og ikke minst de ulike partiene også følge opp. Vi forventer selvsagt at man rydder opp og sørger for at alle som har permitterte ansatte eller som er permitterte som en følge av Korona-utbruddet blir omfattet av ordningen, avslutter Abusdal.

Her kan du lese brevet ATL i dag har sendt sosial- og helsedepartementet:

word doc nedlastning   Reduksjon i arbeidsgiverperioden under permittering

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger