Ford Driving Skills for Life

Vellykket ungdomssatsning

I helga gjennomførte nærmere 350 unge sjåfører Fords internasjonale og gratis kjøreopplæringsprogram Ford Driving Skills For Life på Rudskogen Motorsenter. ATL var med som samarbeidsparter, og er storfornøyd med arrangementet.

I fjor ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken og 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet, ifølge Statistisk Sentralbyrå. Statistikk fra forsikringsselskapet If, som også var med som samarbeidspartner, viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes umodenhet og mangelfulle ferdigheter.

- Med Ford Driving Skills For Life så dekkes et helt åpenbart behov for en opplæring av unge sjåfører i de første årene etter at de får førerkort. Da er det viktig å minne dem på de gode holdningene vi jobber med å lære dem i våre mer enn 700 trafikkskoler over hele landet. Det gjør kjøreprogrammet på en helt forbilledlig måte. Det er ikke noe pekefingermentalitet, men er lagt opp slik at det blir både morsomt og lærerikt, sier informasjonsansvarlig i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, Jan Harry Svendsen.

Både utenlandske og norske instruktører tok sammen med den tidligere programlederen og bilentusiasten Jan Erik Larssen imot den første gruppen ungdommer lørdag morgen. Siden har det gått slag i slag gjennom hele helgen.

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 15 år siden. Målet var å bidra til å gjøre noe med de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken.

 

- Svært nyttig for unge sjåfører
- Dette har vært en spennende og lærerik dag som jeg tror er svært nyttig for ungdom som er overrepresentert i ulykkesstatistikken. Her får du kjenne på kroppen hva distraksjon og uoppmerksomhet kan gjøre med deg og evnene dine til å kjøre bil - i trygge rammer. Det er viktig at all bidrar til bedring av trafikksikkerheten i Norge. Da er det også bra og nyttig med private initiativer som dette, påpeker Karine Skaret, politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet.

På Rudskogen fikk de unge sjåførene prøve seg både med promilledrakter og hvordan det er å utføre oppgaver i ruspåvirket tilstand, og å kjøre bil samtidig som de brukte mobiltelefonen. De gjennomgikk også flere farts- og bremseøvelser, samt å rette opp en bil som fikk skrens. Dette er spesielt viktig kunnskap i et land som Norge med glatte vinterveier og værforhold som endrer seg hurtig.

De unge sjåførene fikk også prøve VR-opplevelsen «WheelSwap» som viser hvordan lite hensynsfull atferd både fra bilister og syklister, oppleves fra den andres ståsted.

ATL er godt fornøyd med at så mange møtte opp for å lære mer om trafikksikkerhet.

 

  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life
  • Ford Driving Skills for Life

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger