Vil endre førerkortregler for varebil

Vil endre førerkortregler for varebil

Regjeringen vil åpne opp for at man kan kjøre varebiler med en tillatt totalvekt på 4250 kilo med førerkort klasse B – men kravet er at bilen går på alternative drivstoff.

- Økt bruk av nullutslippskjøretøy er et viktig tiltak for å nå regjeringens mål i miljøpoltikken. Derfor vil vi nå gjøre det lettere å kjøre varebiler med førerkort for personbil, selv om de er tyngre enn hva som ellers er tillatt, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I følge en pressemelding fra Samferdselsdepartementet skal det altså åpnes opp for at man med et normalt førerkort klasse B kan kjøre varebiler med en tillatt totalvekt på 4250 kilo. Normalt må man ha førerkort for lett lastebil, klasse C1, for å kjøre denne typen av varebiler, men det vil altså regjeringen nå endre og derfor har de bedt Vegdirektoratet om å legge frem et forslag der man gjør det lettere å kjøre denne typen av biler.

For å kunne kjøre denne typen av varebiler må man imidlertid ha hatt førerkort klasse B i to år og de økte vekten må være knyttet til bilens fremdriftssystem. Samtidig kan ikke lasteevnen være økt sammenliknet med en fossildrevet versjon.

Ifølge minsteren er målet med endringen er å øke antallet elektriske varebiler og stimulere til at flere velger en elektrisk drevet varebil fremfor en varebil med konvensjonell forbrenningsmotor.

Forslaget skal nå sendes ut på høring. Det er meningen at forenklingen skal være på plass i løpet av våren 2019.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger