Foto: Gumpanat/Shutterstock.com

Obligatoriske kurs og veiledningstimer

Den som ønsker førerkort i de tunge førerkortklassene må gjennomgå disse obligatoriske kurs og veiledningstimer:

Grunnkurs
→ Grunnkurs – tunge kjøretøy er på 3 undervisningstimer og skal bidra til at du får grunnleggende forståelse for hva kjøring med tunge kjøretøy innebærer.

Trinnvurdering (trinn 2 og 3)
→ Mot slutten av trinnet skal eleven gjennomføre en obligatorisk trinnvurdering der eleven skal med utgangspunkt i sine prestasjoner, ta stilling til i hvilken grad målene for trinnet er nådd. Dette er viktig for at eleven skal få utbytte av den videre opplæringen.

Ulykkesberedskap
→ Kurs i ulykkesberedskap er på 9 timer, og skal dekke temaene skadestedsledelse, livreddende førstehjelp, forebygge brann og opptreden ved brann og røykutvikling og psykiske reaksjoner.

Sikkerhetskurs på vei
→ Sikkerhetskurs på veg handler om at du skal kunne foreta de kjøreforberedelser som er sjåførens ansvar og beherske kjøring over lengre sammenhengende tid under ulike forhold. Kurset er på 6 timer i klasse C og D. For klasse CE er kurset på 10 timer, fordelt på lastebil og tilhenger, trekkvogn og semitrailer.

Sikkerhetskurs på bane
→ Sikkerhetskurs på bane er på 9 timer. Kurset skal gi deg erfaring som skal hjelpe deg til å ta gode beslutninger når du senere kjører under vanskelige forhold. Sikkerhetskurs på bane må være gjennomført før du går opp til førerprøven, eller senest ett år etter at førerkortet ble utstedt.

Sikring av last
→ Kurs i sikring av last er på 9 timer og gjelder klasse C1 og C. Du skal forstå at last må sikres forsvarlig. Du skal ha den kunnskap og de ferdigheter som er nødvendig for å sikre lasten slik at ulykker unngås.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger