Økonomistyring og kalkulasjon for trafikkskoler (ekstrakurs)

Økonomistyring og kalkulasjon for trafikkskoler (ekstrakurs)

17. januar 09:00 - 17. januar 17:00

Ved ATL

kurs@atl.no

Kategorier: Kurs


hagland finans 023

Del l: Økonomistyring – lønnsom drift av trafikkskoler

På kurset vil kursdeltakerne øke forståelsen for økonomien i trafikkskolen. Deltagerne skal lære hvilken nyttig informasjon de kan lese ut av regnskapstallene  og hvilke tiltak som kan iverksettes for å kunne bedre lønnsomheten. Deltakerne skal også lære metoder for å avdekke mangler og faresignaler i regnskapet. Videre skal deltakerne lære om hvilke muligheter de har for å automatisere og effektivisere regnskapet. Til sist hvordan man kan planlegge framtiden gjennom budsjett og prognoser.

Kurset vil ha fokus på:

Del II: Priskalkyler – hvordan prise trafikkskoletjenestene

Kursdeltakeren vil få opplæring i hvordan man kan bygge opp en kalkyle for sin egen trafikkskole. For å drive med lønnsomhet må man vite at den prisen man tar er nok til å dekke kostnadene til trafikklærere og biler mv.. En kalkyle vil da være et nyttig verktøy. Selv om konkurransen i markedet ikke tillater at man øker prisene, vil man i en kalkyle får oversikt over hva kostnaden med de ulike trafikkskoletjenestene er og få oversikt over hvilke tjenester man taper og tjener penger på. Det er da enklere å gjøre tiltak for å reduserer kostnadene.

I tillegg til undervisning vil deltakerne også få god praktisk trening gjennom oppgaver og få utdelt nyttig verktøy i form av en kalkylemodell som er utviklet etter innspill fra bransjen.

OBS! Begrenset antall plasser

FULLT

Pris

Medlem ATL/TF: kr 1200,-
Ikke medlem: kr 1700,-

Påmelding
Påmelding via påmeldingskjema eller til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Påmeldingsfrist: 21.12.2018

Sted
Kurset gjennomføres i ATL's lokaler på Ryen.

0
Delinger