ATL kjemper mot piratkjøring

ATL kjemper mot piratvirksomheten

18 mai 2017

Det er nå ett år siden krimenheten (SVV, politiet og skattemyndighetene) ble etablert. ATL har fått vite status og om prosessen fra mistanke til bekreftelse på piratvirksomhet samt hvilke planer de har fremover.

Mandag 27. februar hadde fagkonsulent Ellen Ramstad og administrerende direktør Torgeir Abusdal møte med Fredrik Lillegård i krimseksjonen i Statens Vegvesen. I møtet fikk vi innblikk i arbeidsfeltene til krimenheten, og av de ni områdene de arbeider med er det mye fokus på kjøretøyer (bl.a verksteder). Altså, piratskoler er kun en liten del av arbeidsfeltet.

I løpet av året de har holdt på har det kommet inn rundt 800 tips, og mye av dette går på mistanke om piratskoler. Dog hevdet Lillegård at det er svært få tips fra trafikkskolene, de fleste kommer fra interne folk. ATL oppfordrer våre medlemmer om å gjøre alt dere kan for å gi tips. Send disse til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Krimseksjonen jobber nå med konkrete saker, og vi fikk kunnskap om at de har avdekket et betydelig antall trafikkskoler som samarbeider med pirater. Vi ser ikke bort fra at noen av våre medlemmer kan være berørt. I møtet gikk vi også inn på konkrete tiltak som kan settes inn. Vi fikk også vite at det kommer forskriftsendringer som er relevant for oss: lengre karantenetid ved juks på teoriprøven og innskjerping på doble pedalsett.

ATL utrykte støtte til innskjerpinger og vi vil blant annet slippe til krimenheten på samlinger vi har fremover.

være pa vakt

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger