• Hjem
  • Aktuelt
  • Regjeringen vil stanse ulovlig trafikkopplæring
  Regjeringen vil stanse ulovlig trafikkopplæring

Regjeringen vil stanse ulovlig trafikkopplæring

Skrevet: lørdag, 14 desember 2019

Regjeringen ønsker å gjøre det vanskeligere for de som driver ulovlig føreropplæring. ATL er positive til forslaget.

– Alle bilister skal gjennom en kvalitetssikret opplæring før de slipper løs i trafikken. Nå er det avdekket at flere aktører driver ulovlig trafikkopplæring. Det er uheldig av hensyn til konkurransen med de som driver på lovlig vis, men ikke minst er det en stor utfordring for trafikksikkerheten. Disse aktørene har verken godkjenning eller den nødvendige utdannelsen og kompetansen som kreves for å være trafikklærer. Jeg er glad for at vi nå får flere tiltak for å hindre ulovlig opplæring, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding.

ATL er positive til innskjerpelsene som regjeringen nå legger opp til.

- Denne typen av virksomhet har lenge vært et problem i bransjen. De driver på siden av loven og vi er positive til at man nå legger ned et arbeid for å stoppe denne virksomheten, sier Torgeir Abusdal som er direktør i ATL. Han legger til at det har vært et ønske fra ATL lenge om å få på plass et strengere regelverk slik at denne virksomheten kan stoppes.

Ulovlig opplæring kamufleres ofte som privat øvingskjøring. Derfor vil regjeringen nå stille krav til både ledsager og elev ved privat øvingskjøring, for eksempel gjennom krav om at ledsager må registrere seg og sine elever. Det tas sikte på å legge til rette for enkle løsninger, slik at kravene i minst mulig grad skaper belastning for de som skal drive med lovlig øvingskjøring.

- ATL vil i tiden fremover gå igjennom forslaget nøye og vi er spesielt opptatt at man ikke rammer de mange som driver med lovlig øvingskjøring. Øvingskjøring er en viktig faktor for å kunne redusere ulykker og et svært godt trafikksikkerhetsmessig tiltak og vi håper nå at man ikke legger opp til et regelverk som blir til hinder for de som driver lovlig privat øvingskjøring, sier Abusdal.

I proposisjonen legges det opp til at de som driver ulovlig føreropplæring kan ilegges tvangsmulkt. I dag risikerer de som driver kjøreopplæring kun pålegg om stans og tilbakekall av godkjenning. Dette er lite effektive virkemidler overfor ulovlige opplæringsvirksomheter som ikke har godkjenning.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »
 

 

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger