Skaderisikoen for unge bilførere nær halvert på 5 år

Skaderisikoen for unge bilførere nær halvert på 5 år

Risikoen for skade, ulykke og død for alle trafikantgruppene er nærmest halvert de siste ti årene, vise en ny undersøkelse fra TØI og Statens vegvesen. God trafikkopplæring får mye æren.

Kan komme munnbindkrav

Lokale krav om bruk av munnbind i skolebilen kan komme. ATL oppfordrer til å følge smittevernsrådene i Covid-19 forskriften og i Informasjon til trafikkskolene som Statens vegvesen sender ut.

Tar for mye betalt for førerprøver

Tar for mye betalt for førerprøver

Riksrevisjonen publiserte i går en rapport der de avslører at staten krever inn for høye gebyrer på flere offentlige tjenester. Blant gebyrene som er for høye er satsene for teoretiske og praktiske førerprøver.

Økt smitte - viktig å følge rådene

Økt smitte - viktig å følge rådene

Smittetrykket har økt kraftig i løpet av de siste ukene her i Norge. Som før bør trafikkskolene følge rådene til smittevern i Covid-19 forskriften.

Fjerner muligheten for trafikalt grunnkurs i skoleverket

Fjerner muligheten for trafikalt grunnkurs i skoleverket

Statens vegvesen har gjort endringer i trafikkopplæringsforskriften. Den største endringen er at man ikke lengre får mulighet til å gjennomføre trafikalt grunnkurs som et eget 17-timers kurs i skoleverket.

Forskriftsendring for trafikant i mørket

Forskriftsendring for trafikant i mørket

Forskriften rundt midlertidige unntak for gjennomføring av trafikkopplæring og øvingskjøring endres. Nytt er blant annet tilpasninger i forhold til trafikant i mørket.

Ikke glem meteren

Trafikant i mørket og smittevern

For mange trafikkskoler er høsten en travel tid med trafikant i mørket. ATL får en rekke henvendelser i forhold til antall elever man kan ha i bilen. Her er det som gjelder.

Gjør biljakten enklere

Norske bileiere kjører i snitt rundt 12.000 km per år, skolebilene går adskillig lenger. Det betyr at skolebilene jevnlig må skiftes ut – og det er ikke alltid enkelt å vite hvilke biler man bør velge. OFV har et verktøy som kan være til god hjelp.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.