Slagrammede bilførere i fokus

Slagrammede bilførere i fokus

Den 16.-17. november ble det igjen gjennomført seminar for trafikklærere som arbeider med personer med funksjonsnedsettelser. Denne gangen var det Thon Hotell Arena i Lillestrøm som var samlingsstedet.

Skrevet av Per Boberg

Gjennomgangstemaet under årets seminar var slagrammede. Her var vi så heldige å få besøk av avdelingsoverlege Ole Morten Rønning fra AHUS. Han holdt et høyt tempo de timene han hadde til rådighet hos. En kunnskapsrik mann som hadde en flott formidlerevne i et komplisert emne. Han presenterte stoffet på en måte som var godt forståelig for en som ikke er vel bevandret i medisinske ord og uttrykk. Han kom inn på tema hjerneslag, symptomer etter hjerneslag og førerkort og hjerneslag.

ATLs fagkonsulent Ellen Ramstad var med oss og delte på sin sedvanlige engasjerende måte det hun hadde av erfaring både som sensor og trafikklærer. Hun fikk klare oppdrag fra forsamlingen om hva de ønsket sjekket opp mot myndighetene.

Per Weum delte med oss sine erfaringer med å kjøre med slagrammede og de utfordringene som denne diagnosen kan føre med seg. Han har mye erfaring som det er flott å få ta del i. Han hadde med seg en bil som var utstyrt for å kjøre med denne pasientgruppen. Spennende for de som aldri har kjørt bil med venstre bens gass/brems. Dette ga en erfaring som setter disse utfordringene i et praktisk lys. Det var enkelte spente deltagere som bega seg ut i høstmørket. Bevisstgjøring med at en skulle koble om i tankesettet fungerte bra i praksis, men hva med den dagen overlevelsesinstinktene tar overhånd i en kritisk situasjon.

Jannicke Boug kom inn som et fyrverkeri om sin reise fra slagrammet og tilbake til bilførerrollen. Maken til positivitet er det ikke ofte en opplever. Dette er en virkelig tankevekker for de som hele tiden skal sutre og klage for det aller minste.

NAV har som sedvanlig sine timer med oss. Denne gangen var de, foruten styringsenheten, også representert med to fra Bilsenter Sør-Vest. Det er alltid nyttig å få førstehåndsinformasjon fra de som tross alt dekker kostnadene for nær 100% av alt arbeid vi som trafikklærere gjør for denne snevre brukergruppa.

Deler erfaringer
Det var en fin miks mellom nye og rutinerte lærere i dette fagfeltet. De mer erfarne deler villig vekk sine erfaringer og de som ikke har så stor erfaring ennå innen dette fagfeltet deltar med stor iver og konstruktive spørsmål.

Det rettes en stor takk til en engasjert gjeng fra hele landet for et par fine dager sammen igjen. Vi ser fram til neste samling som er tenkt gjennomført neste høst.

Følg med på ATLs kurskalender når dato fastlegges.

hc seminar 4

hc seminar 4 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger