• Hjem
  • Aktuelt
  • - ATL jobber systematisk med områdegjennomgang
- ATL jobber systematisk  med områdegjennomgangen

- ATL jobber systematisk med områdegjennomgang

ATL har i lang tid sittet på   rapportene som omhandler den såkalte områdegjennomgangen i Statens vegvesen – og jobber bredt i forhold til å fremme våre medlemmers syn.

Ved flere anledninger har ATL diskutert den såkalte områdegjennomgangen i Statens vegvesen med politikere og folkevalgte på Stortinget.

- Dette er et viktig arbeid som vil få stor betydelse for våre medlemmer. De skisserte endringene er dramatiske og vil føre til store endringer i Statens vegvesen. I enkelte deler av landet snakker vi om en rasering slik forslagene ligger nå, sier direktør i ATL, Torgeir Abusdal.

Han understreker at ATL ikke har ligget på latsiden og at organisasjonen har jobbet med rapporten helt siden på senhøsten.

- Vi fikk tak i rapportene allerede i høst og har sittet på dem siden. Det har vært viktig for oss å jobbe målrettet og smart. Når vi nå har blitt en viktig part i arbeidet, der våre innspill vil få betydning, skyldes det at vi har valgt å sitte på informasjonen fremfor å gå bredt ut. Det har gitt oss troverdighet og har sørget for at vi har blitt oppfattet som kloke og seriøse, sier Abusdal.

Han sier store delen av organisasjonen nå er i ferd med å se på hvilke konsekvenser forslagene til endringer i de ulike rapportene vil få.

- Vi har involvert fylkesgruppene. I tillegg jobber administrasjonen mye med disse spørsmålene om dagen. Vi er godt i rute med å være klar med våre tilrådninger innen fristen, sier Abusdal.

I rapportene tas det til orde for å legge ned en rekke trafikkstasjoner og samtidig å flytte arbeidsoppgaver til andre stasjoner. Det er snakk om dyptgripende endringer som kan påvirke mulighet for blant annet oppkjøring, utstedelse av førerkort og som i tillegg kan medføre lange reiseveier for de som skal kjøre opp.

- ATL er kritiske til flere sider ved områdegjennomgangen. Vi mener den bommer på flere sentrale områder, og slik forslaget ligger nå er det snakk om en rasering av tilbudet der man heller ikke har tatt hensyn til tungbil og MC. I tillegg frykter vi at nedleggelsen av trafikkstasjoner kan føre til en oppblomstring av skoler som tilbyr ulike former for intensivkurs som blir rettet direkte mot førerprøven. En slik utvikling ville være uheldig og samtidig også gjøre det vanskeligere å nå nullvisjonen, sier Abusdal.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger