• Hjem
  • Aktuelt
  • Avviser smittevernsveileder for trafikkskolene – uklokt av Hareide
Avviser smittevernsveileder for trafikkskolene - uklokt av Hareide
Administrerende direktør i ATL, Torgeir Abusdal (Foto: ATL)

Avviser smittevernsveileder for trafikkskolene – uklokt av Hareide

30 april 2020

– Dette vitner om at vi har en samferdselsminister som dessverre ikke tar trafikkskolene på alvor eller som har satt seg inn i det samfunnsoppdraget som trafikkskolene utfører. Uttalelsene som Hareide har kommet med er svært skuffende og provoserende.

Til VG.no sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) at han tviler på om trafikkskolene får en egen bransjestandard for smittevern. Han sier også at han ikke vet når trafikkskolene igjen kan åpne opp for opplæring i tunge klasser og for personbil.

– Det er trist å lese at vi har en samferdselsminister som så til de grader neglisjerer en hel bransje. Dette kan vi ikke akseptere, sier Abusdal, som nå ber andre samferdselspolitikere om å engasjere seg.

Kunnskapsministeren og næringsministeren har sørget for at mange av «sine» bransjer har fått starte opp igjen, mens Hareide har ikke gjort noen verdens ting for oss. Abusdal sier at utspillet fra Hareide vitner om at han helt åpenbart mangler innsikt i hva trafikkskolene bidrar med inn i samfunnet.

– Vi har allerede store trafikkskoler som har gått konkurs som en følge av korona-krisen. Flere vil komme. Men ringvirkningene vil bli enda større dersom vi snart ikke får grønt lys for å starte opp igjen. Vi er alt i en situasjon der vi mangler sjåfører til å utfører sentrale samfunnsoppgaver. Mange privatpersoner er også avhengige av førerkort for å få jobb, sier Abusdal.

ATL har, sammen med en rekke andre aktører i bransjen, allerede utarbeidet et forslag til en bransjestandard. Denne har man enda ikke fått svar på, og med Hareides uttalelser kan det virke som om det også vil ta tid før den er på plass.

– Dette er svært uheldig og jeg har problemer med å forstå hvorfor vi ikke kan starte opp med undervisning når det allerede er åpnet for en rekke andre en-til-en virksomheter og når videregående skoler allerede er i gang med trafikkopplæring. Dette er en trist dag for en hel bransje, og det vil få store konsekvenser i form av konkurser og ringvirkninger for samfunnet, sier Abusdal som beklager uttalelsene og den avventende holdningen fra ministeren.

– Vi hadde vel håpet på at vi hadde en samferdselsminister som jobbet for oss og ikke mot oss. Dette er bare trist, avslutter Abusdal.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger