• Hjem
  • Aktuelt
  • Fjerner muligheten for trafikalt grunnkurs i skoleverket
Fjerner muligheten for trafikalt grunnkurs i skoleverket

Fjerner muligheten for trafikalt grunnkurs i skoleverket

29 oktober 2020

Statens vegvesen har gjort endringer i trafikkopplæringsforskriften. Den største endringen er at man ikke lengre får mulighet til å gjennomføre trafikalt grunnkurs som et eget 17-timers kurs i skoleverket.

Endringene i trafikkopplæringsforskriften, som Statens vegvesen innfører fra 1. november i år, betyr at man legger begrensninger på hva det offentlige skoleverket kan tilby av trafikkopplæring.

Fra månedsskiftet vil det nemlig ikke lengre være mulig for det offentlige skoleverket å tilby trafikalt grunnkurs som et eget 17-timers kurs. Det vil heller ikke være mulig å gjennomføre trafikant i mørket i det offentlige skoleverket.

– Dette er en god nyhet for våre medlemmer. Her har det offentlige skoleverket konkurrert med autoriserte trafikkskoler og har kunnet underby trafikkskolene ved å tilby trafikalt grunnkurs som et eget kurs. I det perspektivet mener vi at innskjerpelsen er både viktig og riktig, sier direktør i ATL, Torgeir Abusdal.

Fortsatt vil det likevel være slik at skoleverket kan tilby trafikalt grunnkurs som en integrert del av valgfag trafikk, men muligheten til å tilby det som et eget kurs bortfaller etter endringene.

I endringene kommer det også en presisering rundt antall elever ved innledning for sikkerhetskurs på vei for motorsykkel (klasse A). De nye reglene gir nå muligheten for at man kan ha et likt antall elever ved innledning og oppsummering. Som før kan kurset gjennomføres med inntil 16 elever.

En endring i forhold til krav til kjøretøy som brukes i klasse A2 er også på plass når Statens vegvesen nå endrer forskriften. Tidligere var det et krav om at motorsykkelen skulle ha et slagvolum på minst 400 ccm. I det nye kravet skal motorsykkelen har et slagvolum på minst 250 ccm. Kravene til effekt er minst 20 kW og maksimalt 35 kW. I tillegg må motorsykkelen ha en konstruktiv hastighet på minst 100 kilometer i timen.

pdf nedlastning   Se endringene her

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger