• Hjem
  • Aktuelt
  • Førstehjelp og tiltak ved trafikkulykker
Førstehjelp og tiltak ved trafikkulykker
Foto: tommaso79/Shutterstock.com

Førstehjelp og tiltak ved trafikkulykker

28 juli 2020

ATL får mange spørsmål om hvordan bransjen kan gjennomføre Trafikalt grunnkurs del 1.5 «Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp» og 1.6 «Tiltak ved trafikkulykke», og allikevel tilfredsstille kravet i Covid-19-forskriftens § 15a om én meters avstand mellom elevene som skal øve.

Vegdirektoratet utga retningslinjer til forskrift om «midlertidig unntak av trafikkopplæring og øvingskjøring» hvor det stod skrevet at elevene kunne se filmer, plansjer og se demonstrasjon i stedet for å øve på hverandre. Men den midlertidige forskriften opphørte 01.07.2020.

Så hva gjør vi nå etter 1. juli?

ATL har tatt opp saken med Vegdirektoratet og fått følgende svar:

«Vi ser for oss at det meste skal gå som normalt, men at ein held avstand slik smittevernreglane krev, er nøye med reinhald og unngår kroppskontakt og aktivitetar som innblåsing ved fyrstehjelp. Dei, etter vår vurdering, mindre tilpassingane som må til, må kompenserast ved illustrasjonar/film og kommentarar. Vi har tillit til at trafikklærarane har kompetanse og kreativitet til å finne så gode løysingar på dette at elevane får det læringsutbytte dei skal ha».

Dette svaret ble også sendt Tilsynsseksjonen i Statens vegvesen slik at de også skal være informert om Vegdirektoratets tanker om gjennomføringen av 1.5 og 1.6 så lenge bransjen er underlagt Covid-19-forskriften på grunn av koronapandemien.

ATL oppfordrer trafikklærerne til å finne gode løsninger så elevene når målene i læreplanen, og ønsker lykke til!

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

 

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger