Sammen om samfunnsoppdraget

Sammen om 0-visjonen

Samkjøringsmøtet ble holdt på Quality Hotel 33 hvor 150 trafikklærere og sensorer fra Risløkka og Billingstad møtte opp til en felles samling.

Våren 2018 tok Oslo og Akershus fylkesgruppe initiativ og inviterte Oslo trafikkstasjon til et møte rundt temaet samkjøring. Det har gjennom en årrekke vært lite eller ingen kommunikasjon mellom trafikkstasjonen og trafikklærerne i Oslo. Dette følte fylkesgruppen var viktig å sette fokus på slik at vi sammen trekker i riktig retning, mot felles mål – 0-visjonen. Det ble dannet en liten arbeidsgruppe med sensorer og trafikklærere fra Oslo og Akershus fylkesgruppe.

Øyvind Lund, leder for sensorkorpset på Billingstad og Risløkka åpnet samkjøringsmøtet og presenterte dagens foredragsholder som var Per Gunnar Veltun fra Vegdirektoratet og Fredrik Lillegård fra Krimgruppen i Statens vegvesen.

 

Mål for dagen var at vi i felleskap blir mer:

  • Bevisst på hverandres roller og ansvar
  • Bevisst plassen førerprøven har i opplæringsmodellen
  • Opplyst om arbeid i SVV med tanke på at førerprøven skal ha rett kvalitet

 

Per Gunnar Veltun fra Vegdirektoratet

Per Gunnar gjennomgikk temaer som førerprøven, 0-visjonen, samfunnsoppdraget, førerprøven i opplæringsmodellen, sensor og fagenhet sensor.

Vi fikk en god avklaring på hverandres roller, at opplæringen er viktigere enn førerprøven og om grunntanker i føreropplæringen.

 

Etter lunsj stilte Fredrik Lillegård spørsmålet: Hvor er det blitt av L-skolene?

Krimseksjonen jobber ut fra tips fra publikum og trafikkskolene, men etter 1. juli i år har det vært bråstopp i tips om ulovlig trafikkopplæring. Han tror de fremdeles er der ute i trafikken, noe også bransjen kunne bekrefte og oppfordret til å fortsette med innsending av tips til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Han fortalte om saker de har jobbet med, hvordan de jobber og saker som har ført til domfellelse. Dette har på enkelte trafikkstasjoner ført til lavere strykprosent og betydelig bedre arbeidsmiljø.

Avslutningsvis ble det enighet om at dette møtet bare er starten på et godt samarbeid og en god dialog med trafikkstasjonene i Oslo og Bærum. Vi ser fram til å jobbe sammen videre for en bedre trafikkopplæring og 0-visjonen.

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger