• Hjem
  • Aktuelt
  • Kjører over 700 førerprøver daglig, nå kommer nye retningslinjer for bestilling
Kjører over 700 førerprøver daglig, nå kommer nye retningslinjer for bestilling

Kjører over 700 førerprøver daglig, nå kommer nye retningslinjer for bestilling

11 juni 2020

Statens vegvesen endrer rutinene rundt bestilling av førerprøver. Blant annet fjernes retningslinjene for prioritering av kandidater fra og med uke 28.

Det er fortsatt en betydelig etterspørsel etter praktiske førerprøver, og det kjøres over 700 førerprøver daglig for å ta unna behovet. 

Situasjonen har likevel endret seg med bakgrunn i at de kandidatene som fikk sin førerprøve kansellert som følge av koronapandemien, nå er prioritert og ivaretatt. Dette påvirker Statens vegvesens videre retningslinjer for bestilling av førerprøver.

  • Inntil videre skal alle bestillinger av praktiske førerprøver fortsatt skje via trafikkskolene. 
  • I uke 25 blir det lagt ut førerprøver for 3 uker fremover, slik at planleggingshorisonten øker fra 3 til 5 uker. Deretter blir det ukentlig lagt ut praktiske prøver for ei supplerende uke av gangen.
  • Statens vegvesen viderefører rutine for bestilling, slik at oppkjøringstimene blir tilgjengelig til ulike, men faste tidspunkt basert på fylkesinndeling.
  • Statens vegvesen har besluttet at retningslinjene for prioritering av kandidater opphører fra og med uke 28. Kandidater som har fått sin førerprøve kansellert som følge av koronaen har da blitt prioritert i to måneder, og behovet for prioritering er ikke lenger tilstede.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger