• Hjem
  • Aktuelt
  • Statsforvalteren følger Helsedirektoratet - kurs er arrangement
Statsforvalteren følger Helsedirektoratet - kurs er arrangement

Statsforvalteren følger Helsedirektoratet - kurs er arrangement

15 april 2021

Statsforvalteren i Viken følger nå Helsedirektoratet. Kurs arrangert av trafikkskoler er å definere som arrangementet og er dermed ikke lov å arrangere i området som er omfattet av ekstra strenge smittevernstiltak.

I går la Trafikkforum ut at Statsforvalteren i Viken ikke anså at kurs holdt av trafikkskoler var å anse som arrangement og at de dermed kunne arrangeres som vanlig. Etter at ATL tok fatt i saken for å klargjøre, har Statsforvalteren nå snudd og følger Helsedirektoratet.
 
Det betyr at det ikke er anledning til å avholde kurs i områder som er omfattet av ekstra strenge smittevernstiltak (tiltaksnivå 5a og 5b), fordi denne typen av kurs ansees å være arrangementer.
 
ATL håper at presiseringen er med på å tydeliggjøre hva som er gjeldende. Ordinær trafikkopplæring følger som vanlig §15, også der det er ekstra strenge smittevernstiltak. ATL minner også om unntaksbestemmelsen i TROF der det åpnes for digitale kurs med inntill 8 deltakere.
 
 
Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger