• Hjem
  • Aktuelt
  • Støtter beslutningen om utsettelse av endringer i Statens vegvesen
Støtter beslutningen om utsettelse av endringer i Statens vegvesen

Støtter beslutningen om utsettelse av endringer i Statens vegvesen

Skrevet: fredag, 14 juni 2019

Når regjeringen nå velger å utsette behandlingen av lokaliseringsplanen til Statens vegvesen er det gode nyheter for trafikkskolebransjen og for brukerne av Statens vegvesen sine tjenester.

- Dette er en beslutning ATL er veldig godt fornøyde med og det understreker det vi allerede har sagt mange ganger før; nemlig at rapporten fra Capgemini som Statens vegvesen nærmest har tatt en blåkopi av i sitt forslag ikke er gjennomarbeidet eller realistisk, sier Torgeir Abusdal, direktør i ATL.

Glemt samfunnsansvaret
Han mener rapporten fra Statens vegvesen mangler viktige elementer. Blant annet har man helt mistet kostnadssiden av syne - og i beregningene for hvor mye man kan spare har man unnlatt å ta hensyn til kostnadene ved å flytte tjenester eller bygge nye tjenestesteder.

- Vi opplever at Statens vegvesen i sin rapport har mistet sitt samfunnsansvar av synet og legger opp til at kundene skal måtte bruke hele arbeidsdager eller skoledager for å avlegge en enkel prøve. Dersom man bor i Svene som er 15 kilometer på utsiden av Kongsberg i Buskerud, må man til Drammen for å avlegge teoretisk prøve. Det tar en hel dag dersom man skal bruke kollektive transportmidler. Her snakker vi om sentrale strøk, og man kan jo bare tenke seg hvordan dette ser ut for eksempel i Troms og Finnmark der man drastisk reduserer tilbudet til befolkningen, sier Abusdal.

- Har lyttet til ATL
I flere møter med politisk ledelse har ATL tatt opp problemstillingene rundt rapporten fra Capgemini og Statens vegvesens eget forslag til fremtidig tjenestestrategi på TK-området.

- Vi er veldig fornøyde med at politikerne vi har møtt, og som vi har diskutert saken med, har lyttet til våre synspunkter og sett at rapporten til Statens vegvesen har åpenbare mangler, sier ATL-direktøren.

Når regjeringen nå velge å utsette behandlingen av Statens vegvesens egne kuttforslag er det helt i tråd med ATLs vurderinger og tilrådninger.

- Dette er en viktig sak for befolkningen og den berører mange, ikke bare de som skal ta førerkort. Eventuelle kutt får store konsekvenser for lokalsamfunn, trafikksikkerhet og for alle de som daglig er i kontakt med Statens vegvesen. At man nå utsetter behandlingen understreker det vi hele tiden også har hevdet – nemlig at rapporten ikke har tatt hensyn til samfunnsoppdraget og til kundene, avslutter Abusdal.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger