• Hjem
  • Aktuelt
  • Trafikksikkerhetstallene for mars og årets 1. kvartal
Antall trafikkdrepte går ned, og ATL er glade for bransjens nedgang

Trafikksikkerhetstallene for mars og årets 1. kvartal

22 mai 2017

Ti færre trafikkdrepte enn på samme tidspunkt i fjor, sier Statens Vegvesen. Administrerende direktør i ATL, Torgeir Abusdal, er i likhet med alle andre i bransjen glad for nedgangen i antall drepte og roser trafikklærerne for deres arbeid.


Foreløpige tall viser at 21 personer har mistet livet i trafikken i årets første tre måneder. Det er 10 færre enn på samme tidspunkt i fjor, skriver Statens Vegvesen i sin pressemelding 1. april.

- Vi har ingen umiddelbar forklaring på den markante nedgangen. Dette er trolig de beste tallene vi har hatt etter et første kvartal noensinne. Tendensen over tid er krystallklar – det er stadig tryggere på norske veier, sier Guro Ranes i Vegvesenet.

Ranes sier de er glade for nedgangen, men at 21 drepte i trafikken fortsatt er 21 for mange.

- Lykkes vi med å få stadig flere til å kjøre etter forholdene og overholde fartsgrensene, kjøre rusfritt og bruke bilbelte, er gevinsten for trafikksikkerheten stor. Vi har alle et felles ansvar for å ferdes trygt i trafikken, sier Ranes.

 

Roser trafikklærerne

Torgeir Abusdal mener det er sant som Vegvesenet sier at det er stadig tryggere på norske veier.

- Jeg tror at en del av forklaringen på utviklingen også er at våre trafikklærere jobber hardt med fokus på nullvisjonen hver eneste dag. Det er på tide at resten av bransjen og opinionen snart vil gi oss anerkjennelse for det samfunnsoppdraget vi utfører ved å levere verdens beste trafikkopplæring, sier han.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger